Muuttajan muistilista

Tulosta

MUISTETTAVAA ENNEN MUUTTOPÄIVÄÄ:

 1. Tarkistakaa, että kaikki kuittaamanne avaimet ovat tallella.
 2. Asukaskansio jätetään huoneistoon. Tarkistakaa, että etenkin kaikki käyttöohjeet huoneistoon kuluviin laitteisiin ovat tallella.
 3. Tehkää tarpeelliset osoitteenmuutokset ajoissa. Emme vastaa vanhaan osoitteeseen mahdollisesti jaetun postin edelleen lähettämisestä.
 4. Käytössänne ollut irtaimistovarasto tulee tyhjentää ja siivota kaikesta irtaimistostanne eikä tavaraa saa jättää ullakko- tai kellarikäytäville.
 5. Muistakaa myös mahdolliset ulkoiluvälineet, kuivatushuoneessa tai pesutuvassa olevat pyykit jne.
 6. Varatkaa tarpeeksi aikaa huolellisen muuttosiivouksen tekemiseen.

MUUTTOSIIVOUS:

Muuttosiivous on huomattavasti helpompi tehdä, jos siivoat huoneistoasi säännöllisesti koko asumisen ajan. Siivouksen voi aloittaa jo hyvissä ajoin ennen varsinaista muuttopäivää vaikkapa ikkunoiden pesulla tai lieden ja jääkaapin taustan puhdistuksella. Myös vaatekomeroiden ja astiakaappien hyllyt on kätevä puhdistaa tavaroita pakatessa sitä mukaa kun ne tyhjenevät. Lattioiden pyyhkiminen kannattaa jättää muuttopäivän viimeiseksi tehtäväksi. Kiinnitäthän muuttosiivouksen yhteydessä erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

Keittiö

 1. Puhdista ja pese liesi ja jääkaappi, pesu sisä- ja ulkopuolelta. Puhdista myös näiden laitteiden tausta (älä kuitenkaan siirrä integroituja kodinkoneita paikoiltaan).
 2. Sulata pakastin. Muistathan, ettei pakastinta saa jättää sulamaan ilman valvontaa. Puhdista pakastimen hyllyt/laatikot ja sisäpinnat.
 3. Puhdista uuni ja uunipellit.
 4. Tyhjennä ja puhdista astianpesukoneen roskasihti. Puhdista myös koneen luukun reunat ja tiivisteet.
 5. Puhdista liesikuvun rasvasuodatin. Puhdista myös ulkopinnat mahdollisista rasvatahroista.
 6. Puhdista keittiökaapistot sisä- ja ulkopuolelta. Pyyhi myös kaappien päälliset.
 7. Puhdista kaikki kaakelipinnat ja kiinnitä huomiota erityisesti saumoihin.
 8. Puhdista tiskiallas ja -pöytä, sekä tarvittaessa vesilukko (jos ei ole tehty vähään aikaan).

Kylpyhuone ja WC

 1. Puhdista WC-istuin ja käsienpesuallas (vesilukko sama kuin keittiössä).
 2. Puhdista lattiakaivo.
 3. Puhdista lattia- ja seinäpinnat (etenkin saumat).
 4. Suihkukulmat ja -seinät: kiinnitä erityishuomiota kalkkisaostumiin, ne vaativat yleensä voimakkaamman pesuaineen ja harjan (esim. tiskiharja).
 5. Puhdista mahdollisten säilytyskalusteiden sisäpinnat
 6. Pyyhi viimeiseksi hanat ja peilit

Pölyt pyyhitään huolellisesti (huom. jalkalistat, pistorasiat, ovenkarmit, poistoilmaventtiiilit, valaisimet ja tarpeen mukaan myös seinät). Imuroi ja pyyhi kostella huoneiston kaikki lattiapinnat lattian hoito-ohjeet huomioiden. Pyyhi tahrat ovista ja seinistä – ja irrota mahdolliset tarrat jne. Pese ikkunat (pakkasella vain sisäpuolelta) ja pyyhi pölyt mahdollisista sälekaihtimista.

Noudata kodinkoneita puhdistettaessa aina valmistajan antamia puhdistusohjeita. Muista siivota myös mahdollinen parveke.

MUUTTOPÄIVÄNÄ:

1. Muuton tulisi tapahtua klo 7.00 – 22.00 välisenä aikana.

2. Taloyhtiön jäteastiat on tarkoitettu tavalliselle kotitalousjätteelle, pienissä erissä.
SUUREMMAT ERÄT MITÄ TAHANSA JÄTETTÄ ON TOIMITETTAVA HSY:N SORTTI-JÄTEASEMALLE (Helsingissä Konalassa ja Kivikossa, Espoossa Ämmässuolla, Vantaalla Ruskeasannassa.)
HSY:llä on myös Nouto-Sortti palvelu (60 euroa/hakukerta).
Lisätiedot: https://www.hsy.fi/fi/asiointi/Sivut/Tilaa-noutosortti.aspx
Puh. (09) 1561 2110

3. Hissin käyttö muutossa on yleensä sallittu, mutta erityistä varovaisuutta on noudatettava, jottei hissin painoraja ylittyisi eikä hissikori tai -veräjä vahingoittuisi. Otattehan huomioon myös talon muut asukkaat ja ettekä varaa hissiä koko muuton ajaksi.

4. Huolehdittehan porrashuoneen ja hissin siisteydestä muuton päätteeksi.